Perlage Borgo Faveri Rosso Biodynamic
Dostępna ilość: 12 szt.
Jeżeli wybrana przez Ciebie ilość jest niedostępna zamów przez sms: 537-284-571
lub email: kontakt@top-wino.pl a Twoje zamówienie skompletujemy w 48 godz.
Dane szczegółowe:
- Zawartość alkoholu
- 12 %
- Kolor
- czerwone
- Smak
- wytrawne
- Kraj
- Włochy
- Producent
- Perlage Winery
- Pojemność
- 750 ml
- Sugestie kulinarne
- drób
- Sugestie kulinarne
- sery
- Sugestie kulinarne
- wieprzowina
- Sugestie kulinarne
- wołowina
- Sugestie kulinarne
- makaron, lasagna
- Styl
- organiczne, wegańskie
- Region
- Veneto
- Szczep
- Montepulciano
- Szczep
- Sangiovese
Opis wina Perlage Borgo Faveri Rosso Biodynamic:
Borgo Faveri Rosso Biodynamic to organiczne czerwone wino wegańskie z fioletowymi głębokimi refleksami. Zapach wina jest intensywny, czysty i delikatny, z nutą czerwonych owoców i przypraw.
Wino ma delikatny smak z miękkimi taninami.
Idealne do makaronu, lasagne bolognese, grilowanego mięsa oraz wędlin i dojrzałych serów.
Biodynamiczne rolnictwo jest całkowicie naturalne i wykorzystuje tylko nawozy roślinne i płodozmian dla większej równowagi z ekosystemem lądowym.
Borgo Faveri Rosso Biodynamic na podniebieniu jest miękkie, lekko taninowe i łatwe do picia. Czerwone winogrona używane do Borgo Faveri są uprawiane zgodnie z biodynamicznymi metodami uprawy winorośli, które opierają się na zasadzie, że siły ziemskie i kosmiczne muszą działać w doskonałej równowadze i harmonii. Działalność człowieka musi przejąć różnorodność biologiczną gleby, aby winorośl i jej kiście mogły rosnąć zdrowo i silnie.
W produkcji wina organicznego w rzeczywistości nie ma sztuczek, tj. siarczynów, które pomagają chronić i konserwować najpierw moszcz, a następnie wino. Aby zrobić dobre wino organiczne, zaczynamy od programowania winnicy, której rzędy, nigdy zbyt wąskie, są ułożone w harmonii z ziemią, aby umożliwić wodzie, słońcu i naturalnym mieszkańcom winnicy (zwierzętom i mikroorganizmom) stworzenie optymalnego mikroklimatu dla winogron, bez konieczności uciekania się do nawozów chemicznych i pestycydów ogólnoustrojowych.
Oznacza to, że w przypadku ekologicznej winnicy wykonanej tak, jak powinna, potrzeba dwa razy więcej pracy, a wydajność jest znacznie niższa. Jeśli jesteś dobry, bardzo dobry, otrzymujesz bardzo bogaty produkt ze zdrowego, węchowego i smakowego punktu widzenia. Rodzina Nardi dobrze o tym wie, prawdziwy pionier i nauczyciel w dziedzinie ekologicznej, która dzięki pięknej winnicy "Perlage Winery" od 1985 roku dąży do ideału harmonii między zrównoważeniem środowiskowym, zdrowiem konsumentów i pracowników winnicy.