Borgo Faveri Rosso Biodynamic

Borgo Faveri Rosso Biodynamic

42,90 zł
Brutto

Dostępna ilość: 12 szt.
Ilość

Jeżeli wybrana przez Ciebie ilość jest niedostępna zamów przez sms: 537-284-571
lub email: kontakt@top-wino.pl a Twoje zamówienie skompletujemy w 48 godz.

Dane szczegółowe:

Zawartość alkoholu
12 %
Kolor
czerwone
Smak
wytrawne
Kraj
Włochy
Producent
Perlage Winery
Pojemność
750 ml
Sugestie kulinarne
drób
Sugestie kulinarne
sery
Sugestie kulinarne
wieprzowina
Sugestie kulinarne
wołowina
Sugestie kulinarne
makaron, lasagna
Styl
organiczne, wegańskie
Region
Veneto
Szczep
Montepulciano
Szczep
Sangiovese

Opis wina Borgo Faveri Rosso Biodynamic:

Borgo Faveri Rosso Biodynamic to organiczne czerwone wino wegańskie  z fioletowymi głębokimi refleksami. Zapach wina jest intensywny, czysty i delikatny, z nutą czerwonych owoców i przypraw.

Wino ma delikatny smak z miękkimi taninami.

Idealne do makaronu, lasagne bolognese, grilowanego mięsa oraz wędlin i dojrzałych serów.

Biodynamiczne rolnictwo jest całkowicie naturalne i wykorzystuje tylko nawozy roślinne i płodozmian dla większej równowagi z ekosystemem lądowym. 

Borgo Faveri Rosso Biodynamic na podniebieniu jest miękkie, lekko taninowe i łatwe do picia. Czerwone winogrona używane do Borgo Faveri są uprawiane zgodnie z biodynamicznymi metodami uprawy winorośli, które opierają się na zasadzie, że siły ziemskie i kosmiczne muszą działać w doskonałej równowadze i harmonii. Działalność człowieka musi przejąć różnorodność biologiczną gleby, aby winorośl i jej kiście mogły rosnąć zdrowo i silnie.

W produkcji wina organicznego w rzeczywistości nie ma sztuczek, tj. siarczynów, które pomagają chronić i konserwować najpierw moszcz, a następnie wino. Aby zrobić dobre wino organiczne, zaczynamy od programowania winnicy, której rzędy, nigdy zbyt wąskie, są ułożone w harmonii z ziemią, aby umożliwić wodzie, słońcu i naturalnym mieszkańcom winnicy (zwierzętom i mikroorganizmom) stworzenie optymalnego mikroklimatu dla winogron, bez konieczności uciekania się do nawozów chemicznych i pestycydów ogólnoustrojowych.

Oznacza to, że w przypadku ekologicznej winnicy wykonanej tak, jak powinna, potrzeba dwa razy więcej pracy, a wydajność jest znacznie niższa. Jeśli jesteś dobry, bardzo dobry, otrzymujesz bardzo bogaty produkt ze zdrowego, węchowego i smakowego punktu widzenia. Rodzina Nardi dobrze o tym wie, prawdziwy pionier i nauczyciel w dziedzinie ekologicznej, która dzięki pięknej winnicy "Perlage Winery" od 1985 roku dąży do ideału harmonii między zrównoważeniem środowiskowym, zdrowiem konsumentów i pracowników winnicy.

Zarejestruj nowe konto

Posiadasz już swoje konto?
Zaloguj się lub zresetuj hasło