Cero Zinfandel 0%
Wino wyraźne, świeże i owocowe o wyczuwalnych nutach dojrzałych jagód. Ciemnoczerwona barwa.
Wino wyraźne, świeże i owocowe o wyczuwalnych nutach dojrzałych jagód. Ciemnoczerwona barwa.
Wino przyjemne, świeże i dobrze zbalansowane. W nosie nuty owoców egzotycznych i aromat wanilii.
Wino z owoców dzikiej róży ma oryginalny smak, wspaniały aromat i subtelną barwę. Wino wytwarzane jest według starej receptury przy zastosowaniu tradycyjnej metody fermentacji.
Idealne do dań kuchni azjatyckiej, wędzonych ryb i mięs, lodów, ciast, deserów lub jako składnik przygotowywanych potraw.
Delikatne wino śliwkowe półwytrawne, o herbacianej barwie, wytwarzane jest z polskiego popularnego owocu - śliwki węgierki, jest doskonale zbalansowane, lekkie i aromatyczne. Wino ma interesujący bukiet i głębię smaku unikalną w porównaniu do innych win owocowych. Idealne jako klasyczne wino deserowe, doskonałe na lato, podane z kostką lodu. Wino także podkreśli smak dań rybnych, z drobiu oraz sushi.
Wino wytwarzane jest z dojrzałych owoców gruszki, metodą tradycyjnej fermentacji. Wino ma wyjątkowy, wytrawny smak i doskonale nadaje się jako aperitif lub jako wino deserowe oraz do lekkich sałatek m.in z serem pleśniowym. Idealne także do drobiu oraz krewetek.
Wino Potęga Tradycji Czerwona Porzeczka posiada bardzo intensywną czerwoną barwię i wspaniały, oryginalny smak, wydobyty z odpowiednio przetworzonych owoców czerwonej porzeczki. Idealne do deserów.
.
.
Wino Potęga Tradycji Czarny Bez wytwarzane jest z owoców czarnego bzu, metodą tradycyjnej fermentacji. Wino ma wyjątkowy, intensywny smak. Do znanych od dawna właściwości czarnego należą działania napotne, przeciwgorączkowe, przeciwbólowe i odtruwające. Idealne do deserów, serów i czerwonych mięs.
Wieloletnie tradycje sadownicze w Polsce, dobre warunki klimatyczne i wysoka jakość owoców czarnej porzeczki przyczyniają się do produkcji polskiego wina o wspaniałym smaku i aromacie. Czarna porzeczka zawiera trzy razy więcej witaminy C niż czerwona, ponadto inne witaminy, błonnik, pektyny, flawonoidy oraz kwasy organiczne. Czarne porzeczki mają także szerokie zastosowanie lecznicze.
Wino Potęga Tradycji Aronia czerwone półsłodkie wytwarza się tradycyjną metodą fermentacji, wyłącznie ze świeżych owoców aronii. Wino posiada niepowtarzalny bukiet i oryginalny smak. Owoce aronii są cennym źródłem wielu substancji czynnych (antocyjanów), witamin, mikroelementów, a także błonnika i pektyn wspomagających pracę układu pokarmowego i usuwających toksyny z organizmu. Idealne do deserów a także serów i wędlin.
Wino Potęga Tradycji Aronia czerwone wytrawne wytwarza się tradycyjną metodą fermentacji, wyłącznie ze świeżych owoców aronii. Wino posiada niepowtarzalny bukiet i oryginalny smak. Owoce aronii są cennym źródłem wielu substancji czynnych (antocyjanów), witamin, mikroelementów, a także błonnika i pektyn wspomagających pracę układu pokarmowego i usuwających toksyny z organizmu. Idealne do deserów a także serów i wędlin.
Borgo Faveri Rosso Biodynamic to organiczne czerwone wino wegańskie z fioletowymi głębokimi refleksami. Zapach wina jest intensywny, czysty i delikatny, z nutą czerwonych owoców i przypraw.
Wino ma delikatny smak z miękkimi taninami.
Idealne do makaronu, lasagne bolognese, grilowanego mięsa oraz wędlin i dojrzałych serów.
Wino z aronii - wytrawne, ekologiczne, posiadające bogaty bukiet smakowy i aromatyczny. Wino aroniowe jest pełne cennych właściwość i składników leczniczych i jednocześnie smaczne.
Vitese Syrah Bio & Vegan to ekologiczne i wegańskie wino czerwone z Sycylii. Posiada intensywnie czerwony kolor, z fioletowymi refleksami i wyczuwalnymi nutami owocowyo-kwiatowymi. Wino posiada aromat pieprzu oraz kakao. Doskonałe do czerwonego mięsa z grilla oraz warzyw.
Villa Pillo Cingalino to pełne wino o przyjemnej strukturze tanin i delikatnych wiśniowych aromatach. Odmiany winorośli: 65% Merlot i 35% Cabernet. Świetny dodatek do makaronu i dań z dziczyzny. W smaku wyczuwalna jest wiśnia, jarzębina oraz czekolada, aromaty czarnego pieprzu, ciemnych jagód i orzechów włoskich.
Torri d`Oro Susumaniello posiada fioletowo-czerwoną barwę i intensywny aromat świeżych, dojrzałych czarnych owoców leśnych oraz czekolady, karmelu, rodzynek, goździków, cynamonu, kakao. Doskonałe do głównych dań, mocno przyprawionej jagnięciny i wieprzowiny oraz dojrzałych serów.
Vinho Verde PESSOA posiada orzeźwiający, rześki smak z wspaniałymi aromatami - cytrusowym i wiosennych kwiatów. W smaku wina wyczuwalna jest idealna równowaga między kwasowością a owocowością, z lekkim musowaniem. idealne na lato.
Steffen Dornfelder Lieblich powstaje z drugiej, pod względem popularności ,odmiany winorośli uprawnianej w Niemczech.
Wino posiada wysoką naturalną słodkość, którą zawdzięcza wczesnemu zatrzymaniu fermentacji, posiada rubinowy kolor, świeży owocowy aromat i delikatny smak.
Spindler Lindenhof Riesling Spatlese to riesling posiadający mocno wyczuwalną, która cechuje charakterystyczna rieslingi z niemieckiego Palatynatu. Późny zbiór owoców daje dużą koncentracją cukrów w winie, która jest dobrze zbalansowana kwasowością. Wino jest świeże i rześkie, posiada owocowe aromaty, jabłek i gruszek. Najlepsze do sushi, do pikantnych dań i kuchni indyjskiej.
Wino Potęga Tradycji Aronia czerwone półwtrawne wytwarza się tradycyjną metodą fermentacji, wyłącznie ze świeżych owoców aronii. Wino posiada niepowtarzalny bukiet i oryginalny smak. Owoce aronii są cennym źródłem wielu substancji czynnych (antocyjanów), witamin, mikroelementów, a także błonnika i pektyn wspomagających pracę układu pokarmowego i usuwających toksyny z organizmu. Idealne do deserów a także serów i wędlin.
Platé to bananowe białe wino, średnio wytrawne, produkowane z kanaryjskich bananów w idealnym stadium dojrzałości. Bardzo świeże i lekkie wino, dobrze zintegrowane jako całość.
Vina Tridado to marka producenta z Katalonii (Reserva de la Tierra), w Hiszpanii Katalonii. Wino wegańskie (nie użyto np. białek jaj kurzych do stablizacji).
Oko: słomkowy
Nos: świeży, owocowy - marakuja, ananas oraz pokrzywa
Usta: lekkie, słodko-kwaśne, owocowe
Vina Tridado to marka producenta z Katalonii (Reserva de la Tierra), w Hiszpanii Katalonii. Wino wegańskie (nie użyto np. białek jaj kurzych do stablizacji).
Oko: rubinowy
Nos: świeży, owocowy - maliny, wiśnie
Usta: wytrawne, owocowe, z delikatną acz zaznaczoną taniną
Le Piazze Chianti Classico to intensywnie czerwone wino z Włoch. W aromacie wyczuwalna jest nuta śliwki, czarnych owoców, takich jak jeżyna i aromatycznych przypraw, o kwasowości winogron, zrównoważonej lekką słodyczą. Wino posiada przyjemny finisz z wyczuwalną czekoladą i lukrecją. Można je podawać do pieczonego mięsa, serów i dań kuchni śródziemnomorskiej.
Groiss Gruner Veltliner Org. Weinviertel to białe, wytrawne wino z regionu Niederösterreich w Austrii. Produkowane w 100% ze szczepu Gruner Veltliner.
To białe wino z Austrii najlepiej smakuje umiarkowanie schłodzone w temperaturze 11 - 13°C jako dodatek do rybnego curry kokosowo-limonkowego, sałatki ze szparagów z komosą ryżową lub smażonego pstrąga z imbirem i gruszką
To typowe białe wino z rejonu Dolomitów. Posiada świeży, delikatny zapach i zrównoważona kwasowość z lekką nutą aromatyczną.
Wspaniała bezalkoholowa alternatywa dla tradycyjnego alkoholowego wina musującego. Wino stanowi przemyślane połączenie musującego soku winogronowego i naparu herbaty premium. Powstał w ten sposób orzeźwiający napój z dużą ilością bąbelków o jasnożółtym kolorze
Dr. Zenzen Pinot Grigio to niemieckie wino bezalkoholowe, wytwarzane jest w 100% ze szczepu Pinot Grigio. Wino ma jasnozłotą barwę, aromaty gruszki, dojrzałego jabłka, świeżej limonki, wiosennych kwiatów oraz wanilii i jest dobrze zbalansowane, odpowiednio kwasowe i wzbogacone o mineralny posmak. Polecane do serwowania jako aperitif, dodatek do dań rybnych oraz lekkich zup.
Donnafugata Kabir Moscato di Pantelleria to wyjątkowe wino deserowe, produkowane na wyspie Pantelleria na Sycylii. Wytwarzane jest w 100% z winogron Zibibbo (lokalna nazwa Muscat z Aleksandrii), które są uprawiane na tarasowych winnicach w posiadłości Donnafugata. Dzięki jasnozłotemu kolorowi i wspaniałym aromatom owoców cytrusowych, kwiatu cytryny i miodu, wino to jest prawdziwą przyjemnością dla zmysłów. Smak wina jest intensywny i trwały, a jednocześnie zrównoważony, z doskonałą harmonią słodyczy i kwasowości. Wino doskonale komponuje się z ciastkami, suszonymi owocami i czekoladą, ale także smakuje wspaniale samo w sobie.
Corte Figaretto Bacca Nera to pełne, okrągłe bardzo aromatyczne i dobrze zrównoważone wino, którego smak długo utrzymuje się na podniebieniu. Powstaje z bogatego kupażu wielu odmian gron, w tym 9 pochodzących z regionu Veneto. Wino leżakuje 12 miesięcy w beczce z dębu francuskiego, do czasu osiągnięcia intensywnej czerwieni i średniej struktury.
Bardzo klasyczne słodkie wino, które świetnie nadaje się do białego mięsa lub drobiu lub jako dodatek do dobrego półmisku serów czy słodkich deserów, takich jak lody waniliowe.
Borgo Faveri Bianco Biodynamic posiada świeży aromat złotego jabłka i suszonych owoców, jest delikatne i wytrawne na podniebieniu.
Wino można podawać jako aperitif, idealne do owoców morza i aromatycznych serów oraz surowego, gotowanego albo grillowanego mięsa.
Bella Style to włoski napój bezalkoholowy, w którym owocowe i kwiatowe zapachy mieszają się ze sobą i tworzą wyrafinowany bukiet. Orzeźwiający, o słomkowo-żółtym kolorze i delikatnym smaku. Świetny wybór jako dodatek do lekkiego posiłku lub na formalną okazję. Idealnie pasuje do letniego dania lub do deseru.
Bella Dream to włoski napój modowy, bezalkoholowy, uzyskany w specjalnym opatentowanym procesie, ze świeżo wyciśniętego soku winogronowego, bez fermentacji. Wino posiada bladożółty kolor, w towarzystwie świeżego, owocowego bukietu, posiada delikatny i harmonijny smak. Jest idealnym orzeźwiającym napojem na każdą okazję.
Białe wino dealkoholizowane metodą ekstrakcji próżniowej w temperaturze 29'C.
Oko: słomkowy
Nos: świeży, nieco mineralny, kwiatowy - akacja, owocowy - morela, ananas
Usta: dość wytrawne, lekkie, orzeźwiające, gronowe, maślano-waniliowe