Groiss Gemischter Satz Braitenpuechtorff

Groiss Gemischter Satz Braitenpuechtorff

52,00 zł
Brutto

Dostępna ilość: 6 szt.
Ilość

Dostępny

Jeżeli wybrana przez Ciebie ilość jest niedostępna zamów przez sms: 570-530-901
lub email: kontakt@top-wino.pl a Twoje zamówienie skompletujemy w 48 godz.

Dane szczegółowe:

Zawartość alkoholu
12,5 %
Kolor
białe
Zamknięcie
zakrętka
Kraj
Austria
Pojemność
750 ml
Sugestie kulinarne
ryby
Sugestie kulinarne
sałatki ze szparagów z komosą ryżową
Sugestie kulinarne
sałatki ze szparagów z komosą ryżową lub smażonego pstrąg z imbirem i gruszką
Styl
Stary Świat
Region
Burgenland
Szczep
Chardonnay
Szczep
Pinot Gris
Szczep
Welschriesling
Szczep
Grüner Veltliner
Szczep
Pinot Blanc

Opis wina Groiss Gemischter Satz Braitenpuechtorff:

 To białe wino z Austrii najlepiej smakuje umiarkowanie schłodzone w temperaturze 11 - 13°C jako dodatek do rybnego curry kokosowo-limonkowego, sałatki ze szparagów z komosą ryżową lub smażonego pstrąga z imbirem i gruszką 

Groiss Gemischer Satz Braitenpuechtorff Braitenpuechtorff od Ingrid Groiss błyszczy w szkle świetlistą platynową żółcią. Mieszając kieliszek do wina, można dostrzec idealną równowagę tego białego wina. Wino ma bogaty wieloowocowy aromat - pomarańczy, brzoskwini i gruszki. Mieszany zestaw  Na podniebieniu konsystencja tego zrównoważonego białego wina jest cudownie lekka. Finał tego młodzieńczego białego wina z regionu winiarskiego Burgenland posiada niezwykły posmak. Welschriesling, Chardonnay, Pinot Gris, Müller-Thurgau, Pinot Blanc i Riesling stanowią podstawę pierwszorzędnego i cudownie zbalansowanego zestawu mieszanego Cuvée Braitenpuechtorff. Zestaw mieszany Braitenpuechtorff jest winem Starego Świata. Po ręcznym zbiorze winogrona są szybko transportowane do tłoczni. Tutaj są sortowane i ostrożnie otwierane. Fermentacja następuje w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanych temperaturach. Po zakończeniu fermentacji zestaw mieszany Braitenpuechtorff może się dalej harmonizować przez kilka miesięcy, na drobnym osadzie. To białe wino z Austrii najlepiej smakuje umiarkowanie schłodzone w temperaturze 11 - 13°C jako dodatek do rybnego curry kokosowo-limonkowego, sałatki ze szparagów z komosą ryżową lub smażonego pstrąga z imbirem i gruszką 

Zarejestruj nowe konto

Posiadasz już swoje konto?
Zaloguj się lub zresetuj hasło