Groiss Gemischter Satz Braitenpuechtorff
Dostępna ilość: 0 szt.
Jeżeli wybrana przez Ciebie ilość jest niedostępna zamów przez sms: 537-284-571
lub email: kontakt@top-wino.pl a Twoje zamówienie skompletujemy w 48 godz.
Dane szczegółowe:
- Zawartość alkoholu
- 12,5 %
- Kolor
- białe
- Smak
- wytrawne
- Zamknięcie
- zakrętka
- Kraj
- Austria
- Pojemność
- 750 ml
- Sugestie kulinarne
- ryby
- Sugestie kulinarne
- sałatki ze szparagów z komosą ryżową
- Sugestie kulinarne
- sałatki ze szparagów z komosą ryżową lub smażonego pstrąg z imbirem i gruszką
- Styl
- Stary Świat
- Region
- Burgenland
- Szczep
- Chardonnay
- Szczep
- Pinot Gris
- Szczep
- Welschriesling
- Szczep
- Grüner Veltliner
- Szczep
- Pinot Blanc
Opis wina Groiss Gemischter Satz Braitenpuechtorff:
To białe wino z Austrii najlepiej smakuje umiarkowanie schłodzone w temperaturze 11 - 13°C jako dodatek do rybnego curry kokosowo-limonkowego, sałatki ze szparagów z komosą ryżową lub smażonego pstrąga z imbirem i gruszką
Groiss Gemischer Satz Braitenpuechtorff Braitenpuechtorff od Ingrid Groiss błyszczy w szkle świetlistą platynową żółcią. Mieszając kieliszek do wina, można dostrzec idealną równowagę tego białego wina. Wino ma bogaty wieloowocowy aromat - pomarańczy, brzoskwini i gruszki. Mieszany zestaw Na podniebieniu konsystencja tego zrównoważonego białego wina jest cudownie lekka. Finał tego młodzieńczego białego wina z regionu winiarskiego Burgenland posiada niezwykły posmak. Welschriesling, Chardonnay, Pinot Gris, Müller-Thurgau, Pinot Blanc i Riesling stanowią podstawę pierwszorzędnego i cudownie zbalansowanego zestawu mieszanego Cuvée Braitenpuechtorff. Zestaw mieszany Braitenpuechtorff jest winem Starego Świata. Po ręcznym zbiorze winogrona są szybko transportowane do tłoczni. Tutaj są sortowane i ostrożnie otwierane. Fermentacja następuje w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanych temperaturach. Po zakończeniu fermentacji zestaw mieszany Braitenpuechtorff może się dalej harmonizować przez kilka miesięcy, na drobnym osadzie. To białe wino z Austrii najlepiej smakuje umiarkowanie schłodzone w temperaturze 11 - 13°C jako dodatek do rybnego curry kokosowo-limonkowego, sałatki ze szparagów z komosą ryżową lub smażonego pstrąga z imbirem i gruszką