Girlan 448 s.l.m. Cuvee Bianco
To typowe białe wino z rejonu Dolomitów. Posiada świeży, delikatny zapach i zrównoważona kwasowość z lekką nutą aromatyczną.
Wina z Nowej Zelandii pojawiły się w Europie w latach osiemdziesiątych XX wieku. W tym dosyć chłodnym klimacie świetnie udają się aromatyczne wina białe, np. ze szczepu Sauvignon Blanc.
Ogromna ilość produkowanych tu win jest eksportowana, a za jakością stoją często niewielcy producenci, którzy w uprawę winorośli wkładają całe serce. Doskonałym tego przykładem jest rodzina Seifried.
Winiarstwo w regionie Nelson jest dużo bardziej kameralne niż w "wielkopowierzchniowym" Marlborough, w którym powstaje 3/4 produkcji wina w kraju.
"Vegan friendly", tzn. że przy produkcji tego wina nie użyto np. białek jaj kurzych do stabilizacji wina.
Bezpieczne płatności
Szybka dostawa
Szybki zwrot
Oko: Barwa słomkowożółta.
Nos: Orzeźwiające aromaty kwiatów jaśminu i cytrusów.
Usta: Owocowe, treściwe, o posmaku dojrzałych moreli, z długą mineralną końcówką.
Opis
Specyficzne kody
To typowe białe wino z rejonu Dolomitów. Posiada świeży, delikatny zapach i zrównoważona kwasowość z lekką nutą aromatyczną.
Doskonały Sauvignon Blanc z obszaru Wenecji. Wino posiada lekki kwiatowy bukiet owoców egzotycznych, grejpfruta i czarnej porzeczki. Dobry zrównoważony i świeży smak. Idealne do podawania z rybami, owocami morza
Vitese Syrah Bio & Vegan to ekologiczne i wegańskie wino czerwone z Sycylii. Posiada intensywnie czerwony kolor, z fioletowymi refleksami i wyczuwalnymi nutami owocowyo-kwiatowymi. Wino posiada aromat pieprzu oraz kakao. Doskonałe do czerwonego mięsa z grilla oraz warzyw.
Francoli Cava Semi Sec to wytworne wino, lekko musujące, pochodzące z Katalonii. Wino posiada aromat dwóch szczepów (Macabeo i Palrellada) i długi finisz.
Loosen Bros to jedna z linii pochodzącego z regionu Mozeli Producenta - Ernsta Loosena. Należą do Niego również winnice/marka Villa Wolf w Pfalz.
Szacunek do starych krzewów, terroir i ponad 200 lat tradycji winiarskich w Rodzinie, w połączeniu z nowoczesnymi technologiami sprawia, iż Ersnt Loosen i jego projekty winiarskie są skazane na powodzenie.
Richland Shiraz Riverina to typowa butelka czerwonego wina z Australii. Shiraz jest w tym kraju najczęściej uprawianym szczepem do produkcji win czerwonych.
Winogrona na to wino zostały zebrane mechanicznie, z ponad 30-letnich krzewów, z nawadnianych winnic.
Historia Producenta sięga połowy lat 40' XX wieku. To rodzinne przedsięwzięcie z winnicami w Riverina i Barossa Valley. W 2009 i 2010 roku ukoronowani tytułem "Family Business of the Year".
Klasyczne lekkie i owocowe wino musujące z północnej części Włoch, z typowego dla apelacji szczepu. Odzwierciedla skojarzenia z włoskim "dolce vita".
Casa Bianca Spumanti to producent z ponad 100-letnią historią (od 1906 roku). Nazwa pochodzi od budynku położonego na najwyższym w okolicy wzniesieniu, z którego roztacza się widok na winnice, a także oddaloną o 40 km Wenecję.
Dziś to 40 ha rodzinnych winnic, z których w nowoczesnej przetwórni powstają radosne jakościowe wina.
Steffen Dornfelder Lieblich powstaje z drugiej, pod względem popularności ,odmiany winorośli uprawnianej w Niemczech.
Wino posiada wysoką naturalną słodkość, którą zawdzięcza wczesnemu zatrzymaniu fermentacji, posiada rubinowy kolor, świeży owocowy aromat i delikatny smak.
LGI Languedoc Wines to stosunkowo młoda (od 1999 roku) firma dystrybuująca wina z Langwedocji i Gaskonii.
Bodegas Marques de Reinosa to ucieleśnienie klasycznego dla regionu stylu win powstających niespiesznie, z poszanowaniem czasu, jaki potrzebują by w pełni cieszyć podniebienia.
Wino przyjemne, świeże i dobrze zbalansowane. W nosie nuty owoców egzotycznych i aromat wanilii.
Pago Florentino - jako 1 z 20 posiadłości w Hiszpanii, posiada najwyższe odznaczenie w skali jakości/unikalności hiszpańskich win - Vino do Pago.
Winnca usytuawana jest w okolicach Ciduad Real - w regionie La Mancha, a pierwszy rocznik tego wina wyprodukowano w roku 2009, kiedy winnca zyskała status Pago.
Wiodący szczep hiszpański - Tempranillo nie jedno ma imię (w zależności od regionu), a Cencibel to właśnie jeden z synonimów T. - w regionie La Mancha.
Historia marki Pierre Chavin sięga pierwszej dekady XXI wieku, kiedy Mathilde Boulachin - specjalistka ds. marketingu z szampańskiej rodziny winiarskiej zapragnęła rewolucji w świecie degustacji wina - dostępnego także dla osób, które z różnych względów w danym czasie wstrzymują się od spożywania win alkoholowych. Stworzyła w Langwedocji projekt serii win bezalkoholowych powstających w tradycyjny sposób, z gron zbieranych nocą - dla zachowania aromatów i smaku. Następnie część gron przechodzi fermentację alkoholową - aby zachować zdrowe mikroskładniki i antyoksydanty, występujące w winach, jak: polifenole, taniny, resveratrol.
San Marzano to wioska w centrum regionu Primitivo di Manduria DOC, pas lądu otoczony dwoma morzami: Jońskim i Adriatyckim. Miejsce z ponad 1000-letnią historią uprawy winorośli.
W 1962 roku nazwa DOC jeszcze nie istniała, a Primitivo di Manduria nie stało się kultowym winem dla miłośników wina. Mimo to 19 winiarzy spotkało się, aby spełnić swoje marzenie i założyło Cantine San Marzano.
Dziś Cantine San Marzano to spółka licząca ok 1200 członków, z areałem łącznym ok 1000 ha i produkcją roczną ok 9 mln butelek.
Elvio Cogno to rodzinne przedsięwzięcie stworzone przez cztery pokolenia winiarzy i winogrodników. Z pasją i sukcesami powstają tam wina typowe dla obszaru Langhe.
Winnice sklasyfikowane jako Cru do produkcji czterech etykiet Barolo tego Producenta usytuowane są na terenie Sottocastello di Novello i Barolo.
San Marzano to wioska w centrum regionu Primitivo di Manduria DOC, pas lądu otoczony dwoma morzami: Jońskim i Adriatyckim. Miejsce z ponad 1000-letnią historią uprawy winorośli.
W 1962 roku nazwa DOC jeszcze nie istniała, a Primitivo di Manduria nie stało się kultowym winem dla miłośników wina. Mimo to 19 winiarzy spotkało się, aby spełnić swoje marzenie i założyło Cantine San Marzano.
Dziś Cantine San Marzano to spółka licząca ok 1200 członków, z areałem łącznym ok 1000 ha i produkcją roczną ok 9 mln butelek.
"Vegan friendly", tzn. że np.do stabilizacji nie użyto np. białek jaj kurzych.
Talo to nazwa dla wina będącego dowodem wdzięczności dla winogrodników z San Marzano, którzy z zaangażowaniem dbają o swoje winnice jak o ogrody.