Grilos Reserva
Marka Grilos jest częścią młodego (od 1990 roku) i prężnie działającego producenta z 450ha winnic w Portugalii i 150ha w Brazylii.
Wina Grilos z założenia mają być przystępne, "nowoświatowe", a produkowane są z lokalnych szczepów.
Loosen Bros to jedna z linii pochodzącego z regionu Mozeli Producenta - Ernsta Loosena. Należą do Niego również winnice/marka Villa Wolf w Pfalz.
Szacunek do starych krzewów, terroir i ponad 200 lat tradycji winiarskich w Rodzinie, w połączeniu z nowoczesnymi technologiami sprawia, iż Ersnt Loosen i jego projekty winiarskie są skazane na powodzenie.
Bezpieczne płatności
Szybka dostawa
Szybki zwrot
Oko: Barwa bladożółta.
Nos: Delikatnie słodki, limonkowy, melonowy, z nutą kokosową.
Usta: Lekkie, orzeźwiające, z posmakiem brzoskwini, cytrusów i jabłka.
Opis
Specyficzne kody
Marka Grilos jest częścią młodego (od 1990 roku) i prężnie działającego producenta z 450ha winnic w Portugalii i 150ha w Brazylii.
Wina Grilos z założenia mają być przystępne, "nowoświatowe", a produkowane są z lokalnych szczepów.
Spindler Lindenhof Riesling Spatlese to riesling posiadający mocno wyczuwalną, która cechuje charakterystyczna rieslingi z niemieckiego Palatynatu. Późny zbiór owoców daje dużą koncentracją cukrów w winie, która jest dobrze zbalansowana kwasowością. Wino jest świeże i rześkie, posiada owocowe aromaty, jabłek i gruszek. Najlepsze do sushi, do pikantnych dań i kuchni indyjskiej.
Grupa przyjaciół wymyśliła w 2019 roku koncept stworzenia linii alkoholi bezalkoholowych, by móc bawić się i smakować życia bez skutków ubocznych związanych z konsumpcją alkoholou.
Jakość stworzonych produktów, wierność oryginałom - alkoholom bazowym do komponowania wielu znanych na całym świecie drinków sprawiła, iż w mgnieniu oka produkty Lyre's podbiły liczne rynki zagraniczne i serca jurorów najrozmaitszych konkursów.
Lyre's American Malt wyjątkowy trunek skomponowany by urzekać łagodną esktetyką słodu dojrzałego amerykańskiego burbona w nowoczesnym wydaniu.
Składniki: woda, syrop glukozowy, syrop cukrowy karmelowy, aturalne aromaty, kwasek cytrynowy, sorbinian potasu, guma celulozowa, glikozydy stewii
Sergio Zenato rozpoczął ten projekt w latach 60' XX wieku z pasją, innowacyjnymi technologiami i szacunkiem do lokalnych odmian. Wizję twórcy potęgi Zenato kontynuują dziś: małżonka i dzieci. Posiadłości w regionach Veneto (w San Benedetto i Valpolicelli) i Toskanii i łącznie obejmują teren 95 ha.
Wina marki Zenato od lat cieszą się uznaniem zarówno konsumentów, jak i poważnych krytyków winiarskich. Świadczą o tym m.in. liczne nagrody i wyróżnienia na konkursach winiarskich oraz wysokie noty w zestawieniach najlepszych win regionu lub roku (globalnie) w czasopismach o winie.
Sommos to niemały producent (355 ha upraw, z tego 150 ha eksperymentalnych) z misją nowoczesności i imponującą siedzibą/przetwórnią. 1/2 wysokości budynku znajduje się pod ziemią, gdzie łatwiej o stabilne warunki do produkcji i przechowywania wina.
Grona do produkcji tego wina pochodzą z nocnych zbiorów mechanicznych.
Duet Rupert & Rothschild powstał w 1997 roku z inicjatywy Dr Antona Ruperta z RPA oraz Edmonda de Rotchsilda z Francji, łącząc w sobie wizje produkcji najbardziej prestiżowych win z regionu.
San Marzano to wioska w centrum regionu Primitivo di Manduria DOC, pas lądu otoczony dwoma morzami: Jońskim i Adriatyckim. Miejsce z ponad 1000-letnią historią uprawy winorośli.
W 1962 roku nazwa DOC jeszcze nie istniała, a Primitivo di Manduria nie stało się kultowym winem dla miłośników wina. Mimo to 19 winiarzy spotkało się, aby spełnić swoje marzenie i założyło Cantine San Marzano.
Dziś Cantine San Marzano to spółka licząca ok 1200 członków, z areałem łącznym ok 1000 ha i produkcją roczną ok 9 mln butelek.
Klasyczne czerwone wino z legendarnego regionu Rioja w Hiszpanii, z typowych dla regionu (i nie tylko) szczepów.
Bodegas Olarra do solidny producent z wieloletnią tradycją upraw i wyrobu win, umiejętnie korzystający z najnowszych technologii winifikacyjnych. Imponująca architektura siedziby.
Cerro Anon to najwyższa linia win tego Producenta. Dojrzewanie w beczkach (14 miesięcy) i dodatkowe 8 miesięcy w butelce przed wypuszczeniem wina na rynek nadaje mu cech wina złożonego, wielowymiarowego.
Elvio Cogno to rodzinne przedsięwzięcie stworzone przez cztery pokolenia winiarzy i winogrodników. Z pasją i sukcesami powstają tam wina typowe dla obszaru Langhe. Winnice sklasyfikowane jako Cru do produkcji czterech etykiet Barolo tego Producenta usytuowane są na terenie Sottocastello di Novello i Barolo. Doskonałe Barolo, które ma być przykładem, że młode winnice również, mogą rodzić długowieczne i potężne Barolo, którego struktura zachęca, aby rozpocząć przygodę z wielkimi winami. Starzone przez 24 miesiące w dużych beczkach z dębu słoweńskiego w pełni oddaje charakter terroir sławnego Langhe, będąc przy tym niezwykle przystępnym i dobrym w odbiorze winem.
Groiss Gruner Veltliner Org. Weinviertel to białe, wytrawne wino z regionu Niederösterreich w Austrii. Produkowane w 100% ze szczepu Gruner Veltliner.
Loosen Bros to jedna z linii pochodzącego z regionu Mozeli Producenta - Ernsta Loosena. Należą do Niego również winnice/marka Villa Wolf w Pfalz.
Szacunek do starych krzewów, terroir i ponad 200 lat tradycji winiarskich w Rodzinie, w połączeniu z nowoczesnymi technologiami sprawia, iż Ersnt Loosen i jego projekty winiarskie są skazane na powodzenie.
Wino Potęga Tradycji Aronia czerwone wytrawne wytwarza się tradycyjną metodą fermentacji, wyłącznie ze świeżych owoców aronii. Wino posiada niepowtarzalny bukiet i oryginalny smak. Owoce aronii są cennym źródłem wielu substancji czynnych (antocyjanów), witamin, mikroelementów, a także błonnika i pektyn wspomagających pracę układu pokarmowego i usuwających toksyny z organizmu. Idealne do deserów a także serów i wędlin.
Codorníu to najstarszy i drugi co do wielkości producent wina musującego Cava - hiszpańskiego wina musującego powstającego metodą tradycyjną (szampańską).
Jej historia sięga 1551 roku, w pobliżu Barcelony, w Hiszpanii. To jedna z najstarszych winnic na świecie.
Magnum Vinhos to projekt winiarski założony w 2011 roku przez doświadczonego i utalentowanego enologa z Dao - Carlos Lucas, w winnicy Quinta do Ribeiro Santo. Carlos to enolog z ponad 25-letnim stażem, m.in. w Prioracie, Montpellier, Piemoncie, czy Vale do Sao Francisco (Brazylia). W 2014 został utytułowany mianem "Farmer of the year" przez Ministerstwo Rolnictwa w Portugalii. Aktualnie prowadzi też inną winnicę w regionie Dao, Douro, Alentejo i Vinho Verde.
Sergio Zenato rozpoczął ten projekt w latach 60' XX wieku z pasją, innowacyjnymi technologiami i szacunkiem do lokalnych odmian. Wizję twórcy potęgi Zenato kontyynuują dziś: małżonka i dzieci.
Posiadłości w regionach Veneto (w San Benedetto i Valpolicelli) i Toskanii i łącznie obejmują teren 95 ha.
Wina marki Zenato od lat cieszą się uznaniem zarówno konsumentów, jak i poważnych krytyków winiarskich.
Catena Malbec to czerwone wino o bardzo złożonym i wyrazistym zapachu, z nutami kwiatów i dojrzałych owoców (ciemne jagody). Smak jest żywy, a delikatna tekstura jest zauważalna. Wino bardzo subtelnie i pikantnie wykończone.