Belle Ambiance Chardonnay
Oko: Barwa złota.
Nos: Aromaty świeże, wyczuwalne jasnych cytrusów, dojrzałego melona oraz maślanych nut dębowych.
Usta: Na podniebieniu średnio złożone, zrównoważone, o dobrej kwasowości i maślanym finiszu.
The Very Cautious One Gewurztraminer-Riesling powstaje w Belgii na bazie dealkoholizowanego wina z Australii. Dealkoholizacja przebiega w procesie ekstrakcji próżniowej (alkohol odparowuje już przy 30'C). Wegańskie!
Bezpieczne płatności
Szybka dostawa
Szybki zwrot
Oko: jasnozłoty
Nos: świeży, kwiatowy, owocowy - liczi, marakuja, z miodowym niuansem
Usta: lekkie, orzeźwiające, owocowe, z końcówką o posmaku kandyzowanej cytryny
Opis
Specyficzne kody
Oko: Barwa złota.
Nos: Aromaty świeże, wyczuwalne jasnych cytrusów, dojrzałego melona oraz maślanych nut dębowych.
Usta: Na podniebieniu średnio złożone, zrównoważone, o dobrej kwasowości i maślanym finiszu.
Marka Grilos jest częścią młodego (od 1990 roku) i prężnie działającego producenta z 450ha winnic w Portugalii i 150ha w Brazylii.
Wina Grilos z założenia mają być przystępne, "nowoświatowe", a produkowane są z lokalnych szczepów.
Nine Stone to kwintesencja południowo-australijskiego Shiraza, z którego słynie region Barossa Valley. Niezwykle kulinarne wino, które świetnie zagra, zarówno z prostym jak i wyrafinowanym menu.
Historia Producenta sięga połowy lat 40' XX wieku. To rodzinne przedsięwzięcie z winnicami w Riverina i Barossa Valley. W 2009 i 2010 roku ukoronowani tytułem "Family Business of the Year".
Bodegas Catena Zapata to ponad 100 lat historii argentyńskiego winiarstwa na najwyższym poziomie, zwłaszcza ostatnie 20-30 lat to intensywny rozwój jakościowy. Jeden z najlepszych producentów nie tylko w Mendozie, Argentynie, ale i na świecie - wielokrotne tytuły Winiarza Roku w rankingach kluczowych światowych pism o winie.
Wino Potęga Tradycji Czerwona Porzeczka posiada bardzo intensywną czerwoną barwię i wspaniały, oryginalny smak, wydobyty z odpowiednio przetworzonych owoców czerwonej porzeczki. Idealne do deserów.
.
.
Villa Wolf to jedna z linii win powstających w Pfalz, pochodzącego z regionu Mozeli Producenta - Ernsta Loosena. Villa Wolf to imponująca zabytkowa posiadłość, której posiadaczem stał się Producent w 1996 roku.
Powstają tu wina nieco lżejsze, bardziej aromatyczne i eleganckie. Marka ta została okrzyknięta przez Wine Enthusiast jako "Brand Value of the Year".
Szacunek do starych krzewów, terroir i ponad 200 lat tradycji winiarskich w Rodzinie, w połączeniu z nowoczesnymi technologiami sprawia, iż Ersnt Loosen i jego projekty winiarskie są skazane na powodzenie.
Wino "vegan friendly", tzn. że nie użyto np. białek jaj kurzych do jego stabilizacji.
Mezzacorona to duży gracz na włoskim rynku winiarskim, z siedzibą w Trentino. Historia producenta zaczęła się w 1904. Część win powstaje na Sycylii pod marką Feudo Arancio i Stemmari.
König & Krieger to marka Win dealkoholizowanych klasy premium. Producent szczyci się współpracą z doświadczonym zakładem z najnowocześniejszą linią do dealkoholizacji. Wina tej marki pozbawione są dodatków smakowych. Nazwa marki nawiązuje do łacińskich korzeni imion założycieli firmy.
Sommos to niemały producent (355 ha upraw, z tego 150 ha eksperymentalnych) z misją nowoczesności i imponującą siedzibą/przetwórnią. 1/2 wysokości budynku znajduje się pod ziemią, gdzie łatwiej o stabilne warunki do produkcji i przechowywania wina.
Grona do produkcji tego wina pochodzą z nocnych zbiorów mechanicznych.
Aglianico to jeden z ikonicznych szczepów Basilicaty. Potrafi dać wina od lżejszych do ciężkich, kontemplacyjnych, z trudną do okiełżnania taniną.
Grona do produkcji tego wina pochodzą z ręcznego zbioru gron z wyselekcjonowanych klonów i najstarszych winnic w okręgu Acerenza, na wysokości 600 m n.p.m. W przetwórni poddano je dodatkowo podwójnej selekcji.
Vigneti del Vulture to stosunkowo młody projekt producentów z Apulii i Abruzji, nastawiony na odzwierciedlenie w winie wpływu terroir na winorośl i wino.
Bogate w minerały wulkaniczne gleby, położenie winnic na wysokości 600-800 m np.p.m. i ręczny zbiór gron połączony z nowoczesnymi technologiami winifikacyjnymi wpływają pozytywnie na unikalny styl win z VdV.
Schuchmann Alazani Valley white to lekkie gruzińskie białe wino półsłodkie, o wyważonej kwasowości i owocowym aromacie z dominacją jabłek i dojrzałych gruszek.
Polecane do deserów oraz owoców, a także jako aperitif.
Schuchmann Alazani Valley Red to gruzińskie czerwone wino półsłodkie. Słodkie winogrona uprawiane są na słonecznych zboczach Kachetii, przy granicy Gruzji z Azerbejdżanem. Wino posiada rubinową barwę oraz aromat czerwonych jagód z przyjemnie słodkim posmakiem. Polecane do deserów, orzechów i owoców.
Bodegas Catena Zapata to ponad 100 lat historii argentyńskiego winiarstwa na najwyższym poziomie, zwłaszcza ostatnie 20-30 lat to intensywny rozwój jakościowy.
Jeden z najlepszych producentów nie tylko w Mendozie, Argentynie, ale i na świecie - wielokrotne tytuły Winiarza Roku w rankingach kluczowych światowych pism o winie.
Alamos Malbec to z kolei jeden z najbardziej utytułowanych Malbeców argentyńskich, np. w kategorii cena/jakość.
Winogrona do produkcji tego wina są uprawiane na wysokości 900-1500m n.p.m., gdzie zmiany temperatur między dniem a nocą pozwalają winogronom rosnąć powoli, uzyskując pełniejszy smak. Ręczny zbiór gron pozwala użyć do produkcji wina tylko najlepsze winogrona.
Donnafugata Kabir Moscato di Pantelleria to wyjątkowe wino deserowe, produkowane na wyspie Pantelleria na Sycylii. Wytwarzane jest w 100% z winogron Zibibbo (lokalna nazwa Muscat z Aleksandrii), które są uprawiane na tarasowych winnicach w posiadłości Donnafugata. Dzięki jasnozłotemu kolorowi i wspaniałym aromatom owoców cytrusowych, kwiatu cytryny i miodu, wino to jest prawdziwą przyjemnością dla zmysłów. Smak wina jest intensywny i trwały, a jednocześnie zrównoważony, z doskonałą harmonią słodyczy i kwasowości. Wino doskonale komponuje się z ciastkami, suszonymi owocami i czekoladą, ale także smakuje wspaniale samo w sobie.
The Very Cautious One Shiraz powstaje w Belgii na bazie dealkoholizowanego wina z Australii. Dealkoholizacja przebiega w procesie ekstrakcji próżniowej (alkohol odparowuje już przy 30'C). Wegańskie!
Torri d`Oro Susumaniello posiada fioletowo-czerwoną barwę i intensywny aromat świeżych, dojrzałych czarnych owoców leśnych oraz czekolady, karmelu, rodzynek, goździków, cynamonu, kakao. Doskonałe do głównych dań, mocno przyprawionej jagnięciny i wieprzowiny oraz dojrzałych serów.